Lussebullstjuven

Det påstår husse och matte att jag är.

Igår firades 1:a advent. Matte hade bakat lussebullar och husse hade städat, husses mamma och pappa var på besök så matte ställde fram 8-9 lussebullar och pepparkakor. När de åkte hem gick jag och husse ut, lekte lite, träffade Charlie (en annan golden) som jag lekte lite med sen kom vi hem och då hade även grannen kommit på besök. Husse var kanske lite arg på mig för att jag morrade och skällde lite på en annan hund så jag fick inte gå in i köket där alla människorna satt. Så jag gick in i vardagsrummet, på soffbordet stod kakfatet med 2-3 lussebullar och peppar kakor...

Förstår ni att min husse & matte är världens bästa eftersom jag med fick fira 1:a advent med pepparkakor och lussebullar! Efter några minuter så går matte ut till vardagsrummet och ska hämta kakfatet och bjuda grannen, då tittade hon på mig... Då förstod jag att jag kanske inte skulle ätit ALLA kakor.
Bus i snö & hemma

Idag tyckte matte att det var på tok för kallt för långa promenader, jag är beredd att hålla med henne. Vi har ute korta små promenader. Runt lunch plingade det på dörren (första gången jag hörde vår pliga för den har aldrig funkat). Det var min nya kompis Sune & hans matte, Jennica.

Oboy, OM jag blev glad. Vi tog först en liten promenad, sen fick leka och busa i snön på innergården. Sen skulle mattarna fika lite så Sune var hemma hos mig en stund, där var det återigen massa bus :) Mattarna sa att vi ska fika på hundfiket en dag, det ser jag fram emot. Nu är jag riktigt trött, tror jag ska sova till imorgon, då kanske min lillmatte Thea kommer till mig och matte :)


Matte gillar fota mig när jag sover. Så jag bjuder på en "sov"-bild till. Men så här trött blir man av massa bus, lek, kel & promenad. Livet är hårt ibland.


Trött idag med

Helgerna tar slut på mig. Det är full rulle hela dagarna.

I lördags började vi med att jag fick åka ut till hundgården i eriksberg där jag först lekte med en liten vovve och sen med en stor som var en blandnings av bland annat gary hound... tror ni jag fick tag på honom. Han är lite snabbare än mig. Husse & matte sa att jag såg ut som en björn jämfört med den andra hunden.

Efter leken i hagen åkte vi hem där vi möttes av mina favoriter, husses systerdöttrar, Elice & Thea. De var hemma hos oss länge, men de smugglade inte ner något till mig för matte sa till dem att jag var dålig i magen och jag inte fick något... och tjejerna är lite äldre nu så det förstod att de inte skulle ge mig en pommes eller lite kaka :( *attans*

Så nu myser jag med min apa.Igår var det inte fullt lika mycket att göra. Men jag & husse var ute en långrunda då var det någon som smällde något, och jag hatar smällare, raketer och annat som låter högt och farligt. Husse & matte förstår inte riktigt hur gärna jag vill hem då, så de försöker låtsas som om ingenting har hänt..men jag går inte på den lätte, i panik drar jag husse hem (ialla fall när de inte har nosgrimman på mig)

uuaah nu ska jag sova mera till lunch sen har matte lovat mig en lång promenad, jag försöker övertalla henne att vi ska ut och jogga, men hon är lite lat. Så det blir nog bara en promenad.

Trött idag

Har inte sovit så bra inatt. Fick väcka matte tre gången innan hennes klocka ringde idag... jag är nämligen jättedålig i magen. Jag har varit det de senaste 4 veckorna, första veckan var jag det hela veckan nästan, sen har det varit till och från.© Catalina (min matte)

Klockan 10 mötte vi min nyfunna lilla kompis Sune, vi gick en promenad sen lekte vi tills vi stupade på innergården hos oss. Nu tror jag minsan jag ska ta igen de där timmarna från inatt och sova ut till husse kommer hem.

Dålig på update

Min matte är arbetslös, vi har så mycket att göra att jag inte hinner uppdatera bloggen. Nä, jag tog i lite. Vi gör faktiskt inte så mycket. Jag har varit på besök hos min gammelmatte/husse i Jämshög med min matte. Där gillar matte att vara för på kvällarna kan hon bara öppna dörren så går jag bakom huset & gör mitt sen kan jag gå och lägg mig igen utan att vi måste strula med kopple, gå i trapphuset osv

Nu har äntligen snön kommit till Uppsala. Som jag har längtat, lika mycket som jag i sommras längtade efter att få bada i Fjällnora!! Och jag har dessutom en ny kompis som är nästan exakt 2 år yngre än mig. Han heter Sune och är en tuff liten boxer (säger min matte men jag tror hon minns fel). Sune bor granne med mig. Vi lekte idag efter lunchpromenaden =) Nu är jag sjukt trött, tror jag ska gå ett par rundor i lägenheten för att hitta nya sovplats på, så ska jag sova några timmar till.

Hur mår mina syskon?

Jag har en fråga till andra golden-mattar/hussar.... jag får röda runda ringar runt ögongen. Mina uppfödare sa en gång till husse & matte att man ska ha lite vinäger i vattnet, men det hjälper inte... några tips?

Matte tycker det är "jääättte söööt" när jag sover, för hon påstår att jag har konstiga ställningar, så hon passar på att fota mig då.


RSS 2.0