1:a advent

Nu har jag firat min första advenent! Snart är det jul. Undra vad jag får i julklapp! Var med matte och husse på djurmagazinet. De köpte en tomteluva till mig. De är knäppa. Jag gillar den inte alls!!!!!! *sur*

Hur som helst så vägde de mig där. Nu väger jag 23,6 kg. (1/4de del av Husse). Matte skulle vara fjantig och när hennes kompisar kom över på "advents-fika" skulle jag ha på mig den där jobbiga tomtemössan. Men jag gav igen och fes jättemycket inför hennes kompisar!

Inte nog med det. Men hon envisades med att fotoa mig också! Förresten. Hon var i Finland igår. Där såg hon denna bild i ett skyltfönster, nu vill hon jag ska bli modell...

Här är en annan Golden valp som gör reklam för Lindex. Hon tycker han/hon ser ut som mig. Men jag är mycket sötare än den valpen. Dessutom är jag större!




*ascho*

Jag är förkyld säger Matte...

Nu är det massor med snö ute. jag bara ÄLSKAR springa runt i snön och äta den (inte Husse & Matte för då kissar jag ännu oftare och mera).

Kika in på min Pix-Box-sida för massor med härliga "snö"-bilder

Sist men inte minst, en bild på mig och plastis, och på mina tre plastisar från storvreta...


'


Tant Anna & Jag

Som sagt jag var hos tant Anna i söndags. Det var ju kul. Det roligaste var när jag kissade inne första gången och tant Anna började skrika på mig, den fick hon dåligt samvete och sa "förlåt Max"... och det andra roligaste var när jag lekte med henne och en av mina mjölktänder lossnade, ni skulle sett hennes min, Hon var helt förstörd, hon trodde hon hade skadat mig!

Igår var vi där igen, sen lämnade de mig hos morbror Sorin (Mattes bror), han gillar inte hundar, men han gillar mig... han vill bara inte erkänna det. Husse kom inte med planet igår så tant Anna sov här inatt. Då klättrade jag upp i sängen och sov med plastis och henne =)


Äntligen mera snö...

Har varit på Kallax och plockat upp Tant Annas kompisar för de kommer inte hem, det snöar ännu mera här & i Stockholm. Tant Anna & hennes kompisar har tagit hand om mig igår i fem timmar, det var superskoj, massor med människor att leka med och massa nya saker att bita på....

Nu har vi varit ute i snön och lekt lite. Ska nog få gå ut lite till innan Matte ska till skolan.  =)


present

Här om dagen tappade jag bort min lilla diamant som blinkar, där i stod husses & mattes telefonnummer ifall jag skulle springa iväg från dem. Men nu har jag fått en ny fin guldig ID-bricka. På ena sidan står det mitt namn och på andra står det husses & mattes telefonnummer.



Vi var på socialträning igår. Då var det en tjej som påpekade att mina tassar inte är rätt vridna när jag sitter. De är vända utåt när de ska peka rakt fram. Så husse & matte måste ta mig till en veterinär som ska kolla upp om det är något fel på mina tassar. Annars mår jag rätt bra, väger 21 kg och växer så det knakar.

På lördag ska jag vara hos Tant Anna, för husse & matte är i Sthlm/Uppsala på intervjuver. Det kommer bli riktigt skoj, jag ska busa jättemycket hos tant Anna, matte är lite orolig för att jag ska kissa inne eller ta sönder något... det är klart jag ska, jag ska inte göra det lätt för henne. Hon är för övrigt min favorit tant...

2 nya saker har hänt


Hej blogg readers =)

2 nya saker har hänt i mitt liv.

 En Jätte rolig och en tråkig grej


Vi börjar med den roliga!
Det har kommit snö till luleå och det är sjukt kul, det bästa är när man är ute och att det snöar samtidigt. för då kan man försöka hinna äta upp alla snöflingor innan de hamnar på marken... Det är  Kul och försöka  hinna med alla men det är riktigt jobbigt...

Den tråkiga
Vi har blivit en familjemedlem mindre. Min plastbrosa Leffe har lämnat oss i sorg R.I.P Leif...



Lite bilder

Jag var ute med hundhuset igår på promenad, träffade massor med andra hundar. Matte har lagt upp alla fina bilder på sin PixBox sida.... klicka på bilden nedan.




Dags för lite uppdatering

Här är två filmsnuttar... den första är på mig när jag är på Social träning på hundhuset och den andra snutten är min första promenix i snön... matte drog med mig ut klockan två på natten. Men det var värt det... :)



Denna första video är filmad med mobilen därav den dåliga kvaliten...



Min nya skarf...


Män!!

Hej!
Ja jag ska berätta det snålaste jag varit med om på länge nu...

Husse J och Matte C ligger och sover i deras dubbelsäng som är sjukligt mysig och mjuk och varm, JAG får ju naturligtvis inte sova i sängen för dem, så jag slaggar på golvet nedanför.

Och så i natt ville jag också ligga på något annat mjukt ( har ju redan tre sängar i lgh)  men dem i sängen har ju två täcken, så jag tänkte att jag skulle kunna ta ett....  så kl 03:40 skred jag till verk och i värsta ninja-style skulle jag sno Husses täcke... det hela började bra som fan, fick ner halva täcket på golvet, men sen vakna husse och börja göra motstånd. Jag blev sur och börja morra lite, men husse är inte så lättskrämd och mycke starkare än mig så han vann dragkampen...

Lite små sur gick jag då ut och kasta bort katten från min "bästa" hundsäng så jag vann iallafall en kamp under natten.

Slutligen så tycker jag snålisen kunde ha avvarat mig täcket han ligger ju ändå lite för nära "min" matte hela nätterna.

// Max

Ska jag ta en hundgodis eller kattgodis?


Från ren till smutsig


Ny plats

Nu är det söndag. Hoppas inte Husse & Matte kommer ihåg att de inte badat mig på två veckor... brr hatar ju att bada. En av mina kompis hundar fick loppor förra veckan så Husse & Matte fick hälla på mig "lopp"-medel som förebyggande. Vilken tur att jag inte fick några. De kliar ju jättemycket. Jag har varit duktig och inte kissat inne i en och en halv dag nu.

Nu när jag är fyra månader gamal tycker jag att jag kan unna mig en ny plats här hemma som jag kan sova på. Husse säger "ok du kommer ändå inte få plats där om någon vecka" ....


Om ni undrar så klättrade jag dit alldeles själv *slolt*

Nu ska vi ut på en promenix.

Glad

Idag är jag väldigt glad. Försöker prata med Matte & Husse hela tiden (läs skälla) men de bara ignorerar mig... jag fick sova en stund i sängen för de tänkte minsan ta sovmorgon till kl 8 (vi brukar gå ut och kissa klockan 7 egentligen).. men vet ni vad? Jag har inte kissat inne inatt/imorse...



Här är en video som husse hittade, han sa att det är jag och matte om 3 år... men vi får väl se.


Uppe med tuppen

Igår lyckdes jag hålla kisset hela dagen, kissade inte inne någon gång... då räknas inte morgonkisset, för då sover husse & matte...

Vi har varit på lite promenad i soluppgången idag! =)




Sju sanningar om mig.

Mattes kompis Chrisse, har utmanat Matte att skriva sju sanningar om sig själv i sin blogg, men det är ju roliga med sju sanningar om mig, eller hur!

Regler:

  • Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på bloggen. 
  • Berätta sju saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
  • Utmana "7" i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem. 
  • Låt dem få veta att de blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.
Max 7's:
  1. Jag fiser tyst men illa
  2. Jag sjunger vackert när jag sover
  3. Jag gillar katten mer än vad katten gillar mig
  4. Jag tycker det är spännande att lukta på andra hunads bajs
  5. Jag gillar att tugga på mattes BH
  6. Jag gillar även husses strumpor
  7. Jag brukar springa lite i sömnen
Jag har inte sju vänner att utmana, men jag kan försöka men de jag har:
Linda A, Linda Ö, Frida






Socialträning

Det har jag börjat göra på Söndagar och Onsdagar på Hundhuset här i Luleå. Det är superskoj. Får träffa andra hundar, eller se på dem. För jag är där för att lära mig att fokusera på matte & husse när det är andra hundar i närheten, de vill att jag ska lära mig massa saker när det finns hundar som vill leka med mig, eller andra mattar & hussar som vill leka med mig.... här är lite bilder från i söndags. (förresten, jag var ute i skogen och lekte med min kompis Varga, de bilderna finna på Vargas mattes hemsida: klicka HÄR)


Isen

Idag har vi gjort mycket. Vi var ute på en långpromenad, meningen var att att vi skulle öva inkallning, men jag tykcte det var lite roligare att springa fritt när jag ändå kunde...

I morse gick jag och matte ner till vattnet, som nu var is. Ca 5-10 cm tjock. Det var rätt fint, men när det började låta så blev jag rädd och ställde mig bakom matte. Men senare gick vi dit igen med husse och matte, och matte fick med mig ut på isen, men då var Doris också med, så jag var ju tvungen att visa min lika modig som henne....  men det var ju lite halt.



RSS 2.0