My husse is going Crasy.....

Haha... Nej då han e den bästa av dem alla hussarna och matte är den snyggaste tjejen på två ben!

Det har varit sjukt varmt nu de senaste dagarna och vi var iväg och badade ihavet för någon dag sen med, dock kan vi ju inte alltid åka till havet för att bada alla de varma dagarna. Så husse googla lite och for iväg in till stan och kom tillbaka med en stoooor kartong som jag lika ivrigt som husse slet upp...

ut på gräset for han och dona och greja, slängde i en slang och så satt vi oss och vänta på trädäcket...



Sakta men säker så börja den blåa kanten stiga och husse säger att imorgon när det är sjukt varmt igen så ska vi bada i vår alldeles egna POOL...

Jag är sjukt taggad inför imorgon och jag har varit fram och smakat på vattnet ett par gånger och allt är i sin rätt...

Poolen är 4m i diameter och är 80cm djup. Med andra ord ruggigt bra storlek för husse och mig =)

// max

Badat

Hej!
Japp idag tog vi en sväng ut till Wiik slott och badade och käkade lunch!

http://www.lul.se/upload/14876/bildspel-sommar-wik.swf

Riktigt fint var det där ute och det bästa av allt är att det fanns en badstrand för oss hundar med, jag och husse lekte i vattnet, simmade och busade i nästan 60min!!!

Jag har ju aldrig simmat förut men jag fattade hur man skulle göra direkt när jag inte bottnade längre så bara börja jag simma =)

Från en glad och lycklig hund!
// Max

LuftTutte?

Husse och jag bestämde oss för att åka in till stan och käka mjukglass och köpa lite bröd tills imorgon...
Sagt och gjort vi hoppar in i bilen och börjar köra iväg.... Då följande senario händer...

Husse pumpar sommarmusik i högtalarna och kör nercabbat ( dragit ner rutorna på bilen)  och vi mår riktigt bra och solen lyser starkt...

Husse- Max alltså du vet väl att om man kör 90km/h och sätter ut handen är känslan densamma som att ta på ett bröst! Jag lovar! Testa!

Max-  Va? tittar konstigt på husse

Husse-  Haha, ja du fattar inte vad du går miste om, En LuftTutte e lika bra som en riktigt tutte.

Husse sätter ut sin hand och klämmer på lufttutten.... Smackalababammba!!!! Husse skricker ett plågsamt skrik!!!
Han tar in handen, tittar på den och skriker en gång till ( tror han nästan hamna i falsett)  Husse visar handen och se på fan han har krockat med en geting i 90 blås!

Husse- Max, ta aldrig på en lufttutte det kan ge en ordentlig smäll, haha, ta föresten inte på en riktigt tutte heller utan tillstånd för det kan också ge en ordentlig smäll...

Max- Husse, vad fan är en tutte?

// Max

Ytor och frihet!

Japp vi är uppe vid sommarhuset och det är ruggigt skönt alltså, tomten är nästan 5 fotbollsplaner stor, vilket innebär att det tar minst 2h och lukta in alla blommor och skit som är på tomten.

Husse låter mig knalla fritt och efter 2dagar nu har jag hittat två smultronställen, där jag slappar i solen och har full uppsikt!

Ser ni busken i mitten av bilden, Där bakom ligger jag!

Nä nu ska vi ut och kasta "dummies"

Ha det bra!
// max

Städboss.

Förra veckan kom Matte hem från jobbet uppe i norr. Så då passade alla vi 3 på att städa bilen, eller jag hjälpte inte till så mycke, men man kan säga att jag hade det övergripande ansvaret och basade från centralpunkt, så att jag hade uppsyn på de små liven.


Bilen blev kanon fin både utvändigt och invändigt. Dock muttrade husse lite om de förbannade kamikaze myggen som dött och fastnat på bilens front igår när vi körde upp.

// max

Sååå Varmt!

Guuud såå varmt det är just nu!

Jag och plastis (katten) är helt utslagna i värmen, då e det skönt när husse öppnar upp huset så att det blir ett skönt drag igenom, jag och platsen intog platsen där det fläktar mest =)


Nu har det ju slutat regnat för typ 4 dagar sen och husse har tagit upp löpningen.... Tydligen blir hans vita skor och jag så skitiga i skogen när det regnat... Men nu kör vi dagligen 2,5km slingan..

Vi åkte upp till sommarstugan ikväll, här ska vi jobba lite på dagen och sen gå ner och ta ett dopp i sjön och sen slappa på verandan med en iskall öl i handen ( eller ja i husses iallafall)

Ha det kanon!
// max

Confederations Cup (fotboll alltså)

Japp jag och husse sitter i tv-rummet och kollar på fotboll och dricker öl !

Spanien vs Nya Zeeland


// Max

Regnet fortsätter...

Men nu på kvällningen så blev det bara massa lek i regnet ändå!

Vi kastade  dummies, bollar och hade lite dragkamp med repet... sen blev det fotboll, husse försöker dribbla bort mig med fotbollen och det går sååådääär bra för han... Men måste ändå ge han lite creed ändå, för han rör sig förvånansvärt snabbt över gräset trots sina 89kg...

Sen blev det en tur i skogen där jag fick springa lös och lukta och skita och pissa lite... sen åkte 15m repet på och vi övade "gå fint" det gick hur fint som helst tills husse fick syn på värsta vattensamlingen....!!!

Vi stannade och tittade på varandra och vi båda tänkte nog samma sak!!! Sissten dit är en skit!! 

Vi sprang såå snabbt dit och det var en hård kamp, vi tacklade varandra och försökte sinka den andra så gått det gick och husse, till och med hoppade på slutet.... Ni skulle sett!! värsta nedslaget i vattnet blev det när vi kom till pölen, nästan 70% av vattnet for upp i luften och jag älskade det!!!

Tittade ner och såg då att husse kanske inte hade hoppat ner i vattnet för att vinna utan han snubblade visst i repet för det var virat runt hans fot...  Jag trodde att nu skulle jag få skäll och att det roliga var över, men ikke, vi började hoppa i vattnet BÅDA två och lekte och skvätte vatten på varandra... SJUKT SKOJ!!!

Sen gick vi hem trötta och när vi kom hem slänger husse in mig i duschen, för jag var tydligen skitig hette det...

Nu ska jag slappa för kvällen och husse ska ta sin whiskey och kolla in tv...

// Max the dog

Regn Regn Regn!!!

Alltså jag hatar officiellt väderguden just nu...

Fatta, husses klocka ringer 08:00 en lördagmorgon!! En lördag!! det öser ner regn och han studsar upp och jag tänker bara, vilken idiot!
Och lägger ner huvudet på (mattes) kudde igen och ska försöka somna om.... 

Men då efter en stund kommer husse fullt påpälsad med sin vattentäta dräkt... kul för honom och jag la mig igen ner på (mattes kudde) och försökte somna om IGEN... Men då så börjar han dra i mig, som om jag vore någon liten snorunge som ska upp till skolan...

HALLÅ  DÄR jag sover och Det REGNAR ute???!!!!!

Men husse verkade helt inne på att gå ut så jag hoppade ner och följde med honom ut på en 40min morgon promenad...

Bra start på dagen va!?

/Max

Rättvist ?

Fy fan för regn, ja man undrar ju varför jag inte kan få gå på kattlådan...
Alltså det bara öser ner här och husse är emot kläder på hundar, matte har länge velat skaffa mig en regnjacka men husse säger, Hundar ska inte ha kläder på sig!

Så sätter den lilla jäveln på sig gummistövlar, regnbyxor och regnjacka med huva tacka fan för att han e nöjd när han gått 37min i regnet och är helt torr under medans det ser ut som att jag badat i havet... Rättvist ? Nja! Jag vill också ha regnjacka!! =)


Ser detta rättvist ut =)

Kan ju säga att jag är sådär nöjd att tvingas att gå ut i regnet...

/ Max the dog

Är det sant alltså ??

Ja det börjar jag undra nu... Kan verkligen inte män göra två saker samtidigt...
Jag trodde jag kunde, men måste nog börja inse att jag inte kan ändå...

Det är nämligen såhär... Jag är ute och går och så börjar jag känna att det trycker på och jag glider undan lite lätt och intar "skit-positionen" och när jag sitter där som bäst och trycker, får man upp någon intressant doft, Så kvar i skit-positionen följer jag doften... efter ett tag kollar jag bakåt för att se om det kommit något där bak....

och nu till grejen!!!

Jag kan verkligen inte skita och lukta samtidigt, fysiskt omöjligt, blir lika förvånad varje gång när det inte kommit något. för jag intar ju positionen och trycker... Men Nada!

Shit svennebanan alltså....  Jag kan bara göra en sak åt gången....

Kanske är det bara jag eller har ni flickor också problem med att göra två saker samtidigt ?

// Max the dog

Redo!!!


Ja nu har jag äntligen fattat vad detta med sele funkar och vad husse vill...
Idag när vi sprang så låg jag före nästan hela tiden och "drog" husse fram i spåret, han hejja på som tusan där bak och flåsa fram   "bra Max"     "kämpa Max"    "dra lite"   "komigen nu"
Det var sjukt skoj och jag sprang med ett leende på läpparna när jag insåg hur kul det är att springa med drag-sele och springa med husse....

Bilden är tagen precis innan vi ska börja springa!

/Max the dog

Låååång promenad

Hej!
Idag ska husse iväg och träna med sitt lag ikväll så det blir ingen löpning för oss i spåret, men vi har varit ute och gått 1h 30min nyss. härligt tyckte jag tills jag märkte att husse fått en ny inställning där jag måste gå fint hela vägen... Jaja tänkte jag och gjorde som han sa... husse lös av glädje när det gått 1h 30min och jag aldrig lämnat hans sida förutom när jag skulle skita och pinkilinka lite...

Sen när vi kom hem var jag helt slut och slockna i skuggan av bilen på uppfarten... 

// Max the dog

Helt slut...

Hej nu är jag meddragen på nya upptåg... Matte har jag slutat leta efter nu på kvällarna husse var ganska övertygande om att hon kommer tillbaka om 11veckor så det är bara att sluta leta...

Nu till grejen, husse, en god man, kanske något rund om magen men ändå en god kille, han har fått dille, han säger att han ska bli smal och snygg inför matte  om 11veckor och har börjat stenhårt med träningen.. Grejen är den att jag tydligen har blivit indragen i något jag inte visste existera... Husse löper spåret varje dag nu och då slänger han på mig en drag-sele som om jag vore någon jäkla draghund,   HALLÅ Kebab liksom...!!

Men jag ställer upp och vi springer ni 2,5km varje dag och sen gör husse magövningar när vi är färdigsprungna...
Husse håller god fart första halvan men sen segnar han till och då får man hjälpa de svaga så då går jag upp och sätter upp tempot igen, dvs jag drar husse framåt....

Så här ser han iallafall ut när vi kommer i mål.... haha härlig kille det där, husse alltså...
XoXo
/ Max the dog

Vart fan e matte??

Ja jag går och letar varje kväll, men jag hittar henne inte. Husse säger att hon sommarjobbar på annan ort  men jag har på känn att hon gömmer sig här hemma...

Dock har jag inte hittat henne på 2 dagar nu...  och husse säger att det är 38 dagar kvar

Det som dock är possitivt är att jag har fått sova på mattes sida av sängen i 2 nätter i rad, så så jätte illa är det nog inte =D

// Max

Hur i helvete ska man veta?

Idag var jag och husse ute på promenix... Jag har ju börjat lyfta på benet och revirkissa på varenda fläck jag lyckas nosa upp...

Men nu till dagen problem..... När vi är ute och prommenixar så verkar det som mitt revirkiss tar slut och  jag fattar noll...
Jag lyfter på benet och det går finfint till en början, jag lyfter och kisset flödar... Men längre fram så lyfter jag på benet men inte fan kommer det något kiss, jag vrider på kranen för fulla muggar men inte ens en droppe kommer fram? Hur fan är detta möjligt ? Jag inspekterar en stund och allt verkar helt i sin ordning, så hur ska jag göra om jag vill revirkissa överallt? Förslag?

Husse skrattar och säger att jag måste spara på dropparna om jag ska revirkissa så mycke alt bara välja ut ett fåtal platser och låta det flöda på lite extra !

// Maxen

Det har regnat

Igår var vi ute på promenad i regnet, resultatet....


Är så blöt om nosen att mitt nos-skinn syns igenom pälsen... men vi hade kul jag och husse. Nu ska matte åka till Piteå för att jobba hela sommaren, hoppas att vi kan åka upp och hälsa på en helg.

RSS 2.0