Jag jagar...

och plastis dricker upp mitt vatten...

Här är lite bilder då jag inte har så mycket att berätta för tillfället, Matte tog en hel rulle med bilder på mig igår när jag jagade min freezbee, de finns uppe på min pixbox

jobb

Idag har jag spenderat större delen av dagen i stan, med min matte & husse på Mattes jobb.



I veckan har matte jobbat ganska mycket, så jag har fått lov att hänga med husse hela veckan, promenera med honom hela veckan, leka med honom hela veckan och prata (vova) med honom hela veckan. Vi var i Vattholma en dag, då åkte vi nästan helt nercabbat som husse sägen, men jag tror vad jag vill på det... (vi hade alla fönster nere i bilen) det var ialla fall riktigt skönt, det blåste häftigt i min mun så att mina läppar fladdrade.



Imorgon ska husse lägga upp några bilder från trädgården igår, min kära bror har börjat mixa ihop min och hans vattenskål. Matte fångade hans fula handling på bild!!! Jag som är så snäll och låter Tajson sova i min säng, ska kanske börja tänka om... ;)


ALLA MINA BILDER!!!

Mattes dator har kraschat. Alla bilderna på mig är borta, alla nya bilder från januari tills nu är borta. Tur att matte har lagt upp en del bilder på pixboxen, men ändå. mitt första år.

Förra veckan tog Matte massa bilder på mig när jag hade min sista lektion i unghundskursen. Då jag sprang omkring med en röd tass. Då jag fick ett diplom och då jag klarade av att gå mellan en tunnel av hundar & människor utan att störas, all bildbevis är nu borta. Röd tass hade jag förövringt fär att matte klippte pulpan på en av mina klor, blödningen hade slutat när vi åkte till lektionen, men sen fick jag leka med mina kurskompisar i en hage och då började det blöda igen, men det såg värre ut än vad det var.

I lördasg var vi ute i en Ko hage, japp ni läste rätt. Vi kollade på när kossorna blev utsläppta i hagen. Fast jag tyckte det var roligare att rulla sig i gruset!! :)



Denna vecka har det inte hänt så mycket mer än att matte började storlipa när vi var ute och gick, jag hade sjukt skoj, men hon var arg på mig, sen när jag skulle bita lite lätt blev det väl kanske lite väl hårt så det gjorde ont på matte, försökte säga förlåt men hon puttade bort mig, så jag fick sitta och skämmas, sen kom gamelhusse och då var det bara att stå still, inte röra sig, lyssna och be om förlåtelse till matte.

För övrigt så jobbar Matte i stan denna vecka och halva nästa, jag och husse har varit där och hälsat på henne sen så har vi gått lite promenader i stan, för att jag ska lära mig unvika alla störningsmoment, enligt han så gick det rätt bra...

Pussas



Min bästa kompis ger mig en puss på nosen.


En joggingtur

Man skulle ju kunna tro att min matte ska ha sämre kondition än mig men ICKE! Igår tog matte ut på mig på en kort jogging tur. Jag fick ha et långa kopplet på mig (15 meter) och hon började jogga, jag hann nosa runt lite, kissa & bajsa, och ändå hände med henne, men efter 15 min blev jag ganska trött, vilket min braiga matte märkte, så hon vände hemmåt... jag kan säga att jag GICK de sista 500 metrarna...

20 min var vi ute total. Hon joggade i 20 min utan avbrott (förutom när hon fick plocka bajs) och jag körde lite intervall, gick lite, sprang lite och luktade lite.



Så här trött var jag efter min lilla joggingstur.



Ny dag nya möjligheter

Firade min månadsdag igår med lite hundchoklad, promenader, lek & en tugg sko.

På eftermiddagen var vi hos Husses syster, min Fastermatte, och hennes två barn, Elice, min bästa kompis, hon förstår mig bäst av alla.



På denna sista bild tyckte matte nog att jag gav upp lite lätt, vi bor ca 10-20 meter därifrån. Men jag var grymt trött så jag la mig där för att vila lite, power-nap som husse säger! (då hade vi bara gått ca 20 min promenad)

PS: Kolla kollaget på Mattes Blogg!! Klicka HÄR . DS

10 månader

Idag fyller jag 10 månader!!

Unghundskursen gick som på räls igår. Bästa gången någonsin. Matte körde dit lite snabbt så vi hade en halvtimme kvar innan vi började och då var en av mina klasskompisar också där, Sally. Så vi fick leka massor innan vi började träningen, så vi var nog lite trötta när det väl kom till kritan.

Matte & Husse fick lära sig hur man ska göra för att aktivera mig lite när vi är på promenader. Exempelvis att jag ska hoppa över hinder, gå balansgång på bänkar, hoppa upp på stenar, det var SJUKT roligt!!! Nästa gång är dock sista gången vi ska på träningen. Men matte och husse har lovat att anmäla mig till nästa kurs också som förhoppningsvis blir i höst. Nästa veckas läxa är att jag ska lära mig ett trick....

* spela död
* rulla runt
* krypa

Kom gärna med fler förslag!!


Nu till den tråkiga nyheten. Matte ska spendera sommaren i Piteå, alltså ska jag umgås med min husse bara hela tiden, men förhoppningsvis får jag börja på hunddagis så jag kan få lite nya kompisar så att jag inte saknar matte allt för mycket. Men hon har lovat att hälsa på mig så ofta det går. Eller så kanske jag & Husse kan ta en roadtrip till Norrland, då kanske vi kan hälsa på min kennel.



Jag och mina syskon för 10 månader sen. Vet inte vem som är vem, man kan säga att vi var ganska lika för 10 månader sen. Jag ska passa på att gratta två av mina syskon som brukar läsa här, Tina  & Pepe!!

Olydig

Det är vad matte säger att jag var igår. Hon var riktigt arg på mig igår kan man säga. Jag gyckade mot henne flera gånger, morrade och gick till atack flera gånger påstår hon. Men det där tror jag inte på...

Ikväll är det hundkurs. :) Ska bli skoj. Min lärare har tagit bilder på mig och mina kurskamrater som ligger uppe på hennes hemsida.



Igår fattade äntligen Matte & Husse att jag inte vill ha den äckliga maten de köper till mig. Jag är trött på royal caninl, att de ska ta dem 3 veckor att förstå varför jag har dålig aptit. Vi var på djurbutiken igår och jag fick ny mat som är superduper god.



Svart golden

För första gången i mitt liv har jag besökt husses sommarhus i Borlänge, där tog det mig mindre än en timme att hitta första lerhögen som jag rullade mig fint i. Husse drog med mig ner till Dalaälven där jag även fick ta mitt första dopp.

Är aningens trött nu kan man säga. Har försökt öva mycket på att "gå fint" & "stanna", tyvärr går det bättre med matte än med husse... :( I sommarhagen var även min älsklings tjej. Husses systerdotter Elice. Hon brukar härma mig, leka med mig, mata mig och nu har hon även suttit på mig...



Ja man kan väl säga att jag hade riktigt roligt till, klicka på bilden för fler bilder.

RSS 2.0