Tv-tittandetMedan Husse och Matte packar inför flytten så tittar jag lite på TV...

Förhudsrengöring

För andra gången i mitt liv var det dags för förhudsrengöring. Om ni undrar varför man gör det så är det för att vi hundar, vi hanar alltså, får förhudskattar väldigt lätt när vi är små. Då ska man renda förhuden med hjälp av en spruta och en plastkanyl, husse håller i mig och matte håller snoppen medan hon sprutar in rengörigsmedlet. Det gick bättre andra gångern, första gången gjorde det lite ond. Men nu låg jag väldigt stilla och var jätteduktig...De senaste två veckorna har matte jobbat dygnet rund, när hon har varit hemma har hon sovit, så jag och Husse har varit på grymt många promenader och connectat lite mera, men Matte är fortfarande min favorit. ♥
Som jag skrev i veckan har jag varit ute och lekt en hel del med Noelle. Hon är jätterolig att leka med, men hon är lite snabbare än mig. Vi brukar jaga pinnar tillsammans. Här är lite bilder på oss.


Fler bilder från prommenaden finns på min Pixbox

Pinn-Kampen

Hej!
Jag bara älskar de gångerna vi ska ut och gå med Anton, husses kompis och hans hund noelle.
Jag och noelle springer som bara fan, vi jagar varandra, brottas och försöker ta varandras pinnar hela tiden, det är sjukt skoj ska ni veta!

Pinn-kampen.
Regler : 1 pinne som båda biter i varsin ende och försöker springa/vrida så den andra hunden släpper taget.

Basfakta:

Noelle                                          Max
År  : 2,5                                        År : 6 Månader
Vikt : 22 kg                                 Vikt : 32 kg
Ras : Bordercollie                      Ras : Golden Retriver
Styrka : Snabb & Erfaren        Styrka : Stark & Envis
Svaghet : Svag & Lättviktare   Svaghet : Dålig kondis & Snabbheten

Ni får gärna gissa vem som brukar vinna Pinn-kampen!  Så ska jag avslöja vinnaren i nästa blogginlägg.
Värt att veta att en vinner 80% av gångerna och 15% vinner den andra och de resterande är avblåsta matcher av Hussarna, som då tar pinnen och kastar ut den igen.

Så här ser jag ut efter en match.


Ha det bra!
Den som röstar rätt vinner ett pris :D
XoXo// Max

Small, Medium, Large eller XL

Ja det brukar husse fråga mig nu när vi ska ut och gå, tydligen så är det längden på prommenaden, jag tycker det bara är kul att hoppa i snö, lukta på kiss och revirkissa! Jupps det har jag börjat med idag..

En vanlig runda kissar jag 2 gånger ca idag fick jag upp ögonen och poletten ramla ner att man kan revirkissa och visa sig stor och stark. så jag kissade vid varenda kisspöl jag hitta =) Duktigt va!

Golden retrivers är så hjälpsamma...

hej!
Idag när jag hade fått vara själv hemma pga av husse skrev tenta och matte jobbade, Då tänkte jag att ja något måste man ju bidra med till hushållet... när de är så duktiga som skriver tentor och jobbar.  Men vad? Vad kan jag hjälpa husse och matte med....  Hmm...  jag satt mig ner och började tänka, sekunderna blev till minuter och minuter blev till en timme och jag hade kammat hem noll i ideer..

Men då som en blixt från klar himmel, dimper posten ner... och jag får en knall idè! :DNågra minuter senare....

Posten är öppnad och igenom kollad, inget virus eller så bara massa reklam och sån skit tyckte ja..
(tidningen, Räkning, rek brev med nytt visakort i)
 så nu var det bara att vänta på att husse eller matte skulle komma hem och se min goda gärning..

Mvh
MAX

Nu & Då

Igår var jag hemma hos Solstrimman, där jag föddes. En av mina bröder är kvar där. Det var väldigt skoj, medan matte & husse fikade med min pappas matte så lekte jag med Eric, som är min helbror. Vi är superlika, matte tjatade om det hela vägen hem i bilen. Det som skilljer oss åt är min lägd (jag är ett par få cm högre än Eric) och färgen på pälsen, han är lite mörkare än mig, men bara lite. Annars ser vi nästan lika ut i ansiktet. Typiskt matte, hon glömde kameran i bilen och orkade inte gå ut heller... men jag och Eric vi var ute och lekte, Eric visade mig hela gården där jag spenderade mina första 8 veckor och pappas Matte, Katrina, frisserade min svans, för det har matte och husse minnsan glömt göra...

Hos Kenneln har de ärven en kull som väntar på sina nya hussar och mattar. Min matte och husse blev helt chockade av att se dem, för de påstår att de inte minns när jag var så där liten....


PS: måste berätta en hemlis.... inatt bet jag lite på mattes duntäcke... och på morgonen fanns det jääättemycket dun i sovrummet, tror hon blev lite ledsen... men hon tog symaskinen och sydde ihop täcket igen.. då blev jag ledsen, finns ju inget dun kvar som jag kan leka med...

Nära dödenupplevelse...

Hej alla som läser.
Idag började dagen med att matte skulle gå iväg på något som kallades "usch fy fan jag har absolut ingen lust, varför sa jag ja till detta pass"  husse sa sen att matte skulle gå iväg och jobba. Jag trodde det skulle gå snabbt att jobba, så jag satt vid dörren och väntade och väntade, tills husse kom tillbaka och sa att hon är tillbaka om ca 9 timmar och att det kunde bli sjukt långtråkigt att stirra in i en dörr så pass lång tid. han verkar ju klok så jag gick och la mig en stund...

När husse hade tittat i sina skolböcker en lång stund var det dags för lunch promenix sa han Tjhohooo!!  tänkte jag...
Vi hade väl gått ca 20min när allt hände...

jag fick syn på en pinne som bara skrek ut mitt namn, MAX, kom och tugga sönder mig!
Consider it done tänkte jag och gjorde ett anfall och tog pinnen och börja bita/döda den. Men sen hände det plötsliga.. Den jävla pinnen tänkte döda mig med! (eller pinnen fastna över gommen)  jag börja hosta och såg döden i vitögat... husse som var lunget själv, gick ner på knä  och tog tag i mig bände upp min mun och körde in hela handen kändes det som och fick ut pinn-djävulen som försökte döda mig.   glad i hågen över att jag överlevt hörde/såg jag nästa pinne som skulle dödas...

Husse bara suckade och sa " har du inte lärt dig något av det som nyss hände"?

Nixpix, sa jag och fortsatte...


Ha en fortsatt trevlig dag!

6 månader idag

"Nej det är ingen vanlig dag för det är min månads dag..."

Fyllt 6 månader idag. Firat reellt. Husse och Matte tjatar lite mycket på mig ibland tycker jag, så jag försökte rymma... eller låtsades, vågar ju inte gå så lång själv. Husse släppte mig lös idag och då tog jag min chans. Kutade iväg och lät husse springa efter mig, så jag väntade in han lite, för han är inte riktigt lika snabb som mig. När han närmade sig sprang jag lite till. Jag lyckades komma till Ica sen fick han tag på mig, gissa om han var sur då.

Matte försökte lära mig att ha en godisbit på näsan... det var inte så skoj. Så jag tänkte försöka dominera matte. Jag juckade mot hennes ben två gånger men då blev hon arg på mig, så jag tog filtarna istället, men det var visst inte heller OK.

Hur som helst. Ikväll kom Tanterna: angelica, sara, anna, linda & Gubben Oskar för att fira mig. Linda tog med min kompis Varga som är en månad äldre än mig. Men hon ville inte leka så mycket med mig som jag ville leka med henne. Hon är söt hon...

Matte har lagt upp bilder på min PixBox-sida


Kalas imorgon

imorgon fyller jag 6 månder, det är väl ca 3,5 i människoår. Så det blir lite förändringar från och med imorgon.
Från och med imorgon ska jag till exempel börja äta två mål om dagen och inte tre som jag äter nu. Ska få avmaskningsmedel imorgon för tredjegången i mitt liv. Och matte & husse ska slåss om vem som ska borsta mina tänder.

Fick några presenter i förskott. Ett tandbortkit, med en tandborste och två små som man sätter på fingeret och tandkräm för hundar. Fick en större kamplina och så fick jag självhäftande bandage, blått med fiskar på, det är matte som är överbeskyddande!!!!

Imorgon ska Matte & Husse bjuda några kompisar på kalas. Matte ska baka och husse ska duka kalasfint här!


överlevt mitt första nyår...

och börjat det nya året med ett och annat bus...

Börjar med nyår. Det var lite skrämande med alla raketer, men det gick bra. Det var inte skoj alls att ta promenader med husse, han tvingade mig sitta och titta på raketerna tills jag blev lugn (bara de som smällde före kl 12), sen fick jag vara inne i tvättstugan helt själv i ca 10 min.

Sen har vi gjort lite övningar, Matte lärde mig "vacker tass" nu gör jag det hela tiden och hoppas på en godbit. Husse försökte lära mig att hitta godbitar idag. Han la en i en av sina tassar sen var det meningen att jag ska peka med min tass på husses, på den som hade godbiten... får nog öva på den ett tag till.

sen har jag även:
bitit sönder husses favorit mössa
bitit sönder gammelhusse/mattes matta

det var kanske lite dumt...


RSS 2.0